Itthon

Publikálva november 5th, 2019 | által Hello_Soroksar

Otthonunk: Soroksár – filmbemutató

„Minden emberben él a vágy, hogy azon tájnak, amelyben lakik, múltját ismerje. Mert különös lenne, ha távoli idegen föld megismerése után törekednénk, míg azt, ahol őseink hamvai nyugszanak, hol bölcsőnk ringott, s anyáink Istent imádni tanítottak, s melynek minden rögéhez keserű-édes emlék fűz, hidegen mellőznénk.”

Szeptember 18-án este mutatták be az Otthonunk: Soroksár című filmet, amely Soroksár önkormányzata ifjúsági koncepciójának keretében készült. A produkciót azzal a céllal készítették, hogy az itt élők megismerhessék a település múltját és jelenét. Az ősz folyamán a film eljut a soroksári iskolákba is, és a remények szerint hozzájárul a fiatal soroksáriak identitásának megerősítéséhet.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások