Itthon

Publikálva november 5th, 2019 | által Hello_Soroksar

Fórumok lakóhelyünk közös ügyeiről

Az önkormányzati választásokra készülődve szeptemberben is több fórumon vehettek részt a soroksáriak, ahol lehetőségük nyílt megvitatni tapasztalataikat, elképzeléseiket és problémáikat Bese Ferenc független polgármesterjelölttel.

Az újtelepi Nyír utca lakói szóvá tették, hogy a Fekete István Általános Iskolából a gyerekek gyalog járnak a sportcsarnokba, mivel az iskolának nincs saját tornaterme. A fiatal családosokat leginkább a bölcsődei férőhelyek érdekelték és a kiserdő, ahol régen szalonnát is lehetett sütni, ma viszont tele van szeméttel. Az idősebb korosztály elpanaszolta, hogy a földutakon nehéz közlekedni, örökké félnek az eleséstől. A közművek nélküli telektulajdonosok az évtizede tartó tehetetlen helyzetüket panaszolták: nem tudnak építkezni, amíg az önkormányzat meg nem nyitja az utcákat, hogy a vizet, a csatornát, a gázt, az áramot be lehessen hozni a telkekre.

A fiatalok fórumán természetesen a fiatalokat érintő problémák kerültek szóba: a közösségi terek hiánya, a rossz közlekedés és a családtervezéssel együtt járó kérdés, a bölcsődei férőhelyek. A soroksári művészekkel, gondolkodókkal Bese Ferenc a Galéria 13-ban ült egy asztalhoz. Az este egyik fontos meglátása volt, hogy Soroksár jövőjét illetően egy Délpesti régióban érdemes gondolkodni, továbbá az elaprózott beruházások helyett egy nagy, komplex tervet kell az asztalra tenni, és elsőként azt kell meghatározni, minek is szeretnénk elképzelni magunkat: Családias kisvárosnak? Nagyvárosnak?

Bese Ferenc független polgármesterjelölt igyekezett minden felvetésre reagálni, az ötleteket, felvetéseket konstruktívan fogadta, és felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy az elmúlt hat hónap alatt elhangzott problémákat beleépítette elképzeléseibe, programterveibe. A jelölt megköszönte a soroksáriak részvételét, bizalmát, hogy segítségére voltak és megosztották vele a tapasztalataikat, problémáikat.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások