Itthon

Publikálva november 5th, 2019 | által Hello_Soroksar

Böjte Csaba estje Újtelepen

Szeptember 24-én este zsúfolásig telt az újtelepi Fatimai Szűzanya temploma. Böjte Csaba ferencesrendi szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával személyes életútjáról, a fiatalokat, a családokat érintő kérdésekről, a nemzet és a közösség megtartó erejéről Sinkovics Krisztián, az est fővédnöke beszélgetett.

Böjte Csaba az estét napjaink egyik legégetőbb kérdésével, a klímaváltozással kezdte, és óva intette a hallgatóságot attól, hogy átadja magát a kétségbeesésnek, mert mint mondta, Isten gondot visel a világra, segítségünkre lesz abban, hogy megoldjuk az előttünk álló problémákat. A fiatalok kapcsán a szerzetes elmondta, az unalom, a fásultság legjobb ellenszere, ha bátran kilépünk a világba, belevetjük magunkat az élet dolgaiba, és cselekszünk, ahelyett, hogy folyton álmodoznánk, sajnálkoznánk. A család, a közösségek, a nemzet kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy békétlenségünk fő oka, hogy mindenki folyton a maga igazát keresi. Férj a feleséggel szemben, román a magyarral szemben, magyar a románnal szemben. Miért van ez? Mert önmagunkra figyelünk, ahelyett, hogy egy rajtunk kívüli támpontra, a megmásíthatatlan igazságra, Istenre szegeznénk a tekintetünket. A Teremtő egyenlőnek, testvérnek teremtett minden embert. A világ sokszínűsége Isten ajándéka az ember számára, mert általa közelebb kerülhetünk hozzá, a Mindenség Urához.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások