Itthon

Publikálva szeptember 19th, 2019 | által Hello_Soroksar

Nagyboldogasszony- koncert a Hősök terén

Soroksár római katolikus templomát és ezzel együtt az itt lakó hívek életét az építtetők Nagyboldogasszony oltalmába ajánlották, ezért minden év augusztus 15-én templombúcsúra gyülekeznek a soroksári katolikusok. Az ünnep hagyománya az ősegyházig nyúlik vissza, miszerint a Megváltó édesanyjának, Máriának a holttestét nem engedte át az enyészetnek, hanem halála után nem sokkal magához emelte. Mária halálát éppen ezért elszenderedésként szoktuk emlegetni. A Szűzanya mennybevételét I. Sergius nyilvánította ünneppé. Az ünnepet első szent királyunk, István is megünnepelte, és Gellért tanácsára a magyarokat „Boldogasszonynak, avagy ez világ Nagyasszonyának ajánlotta”.

Az ünnepség a hagyományokhoz híven idén is szentmisével vette kezdetét, ezt követően a templom mögötti téren a Schorokscharer Musikanten Nagyboldogasszony-koncertjén találkozhattak és emlékezhettek a soroksáriak.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások