Itthon

Publikálva augusztus 22nd, 2019 | által Hello_Soroksar

Az áldozatos munka elismerése

Július 1-je a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Életművének tiszteletére 1992-ben a magyar Országgyűlés emléknappá nyilvánította ezt a napot, amikor az egészségügyben dolgozók munkáját kitüntetésekkel, szakmai elismerésekkel méltatják.

Július 4-én Geiger Ferenc polgármester a kerület nevében köszöntötte az egészségügy dolgozóit: orvosokat, nővéreket és egészségügyi asszisztenseket. Az egészségügyi dolgozók tiszteletére rendezett ünnepségen külön elismerésben részesítették azokat a jubileumhoz közeledő közalkalmazottakat, akik már régóta dolgoznak a beteg emberek gyógyulásáért, illetve kiosztották az Év Egészségügyi Dolgozója díjakat is. Köszöntőjében Geiger Ferenc tolmácsolta a szakma felé a soroksári emberek köszönetét, hogy a „diagnózisok mögött meglátják a gyógyulni kívánó embert”. A polgármester szerint nem szabad hagyni, hogy az egészségügy csak a finanszírozásról, a gyógyszerezésről, a műszerezettségről szóljon, hiszen a legfőbb tényező maga az ember. „Jó lenne, ha minél kevesebben szorulnánk kórházi ellátásra, kezelésekre” – mondta, majd hozzátette: „Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a megelőzést, vagyis a háziorvosi praxisokat, a fogászatot kell megerősíteni. Ez az önkormányzat feladata, amely minden tőle telhetőt meg is tesz azért, hogy az anyagi források az egészségügy rendelkezésére álljanak.”

juc


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások