Sport

Publikálva augusztus 5th, 2019 | által Hello_Soroksar

Horgászverseny a Joker tónál

Az idén június 15-én rendezték meg a soroksári horgászversenyt az 51-es út mellett fekvő Joker tónál. Az önkormányzat szervezésében tizenhét háromfős csapat mérte össze a tudását.

Aki nem járt volna még a Joker tónál, azt meglepetésként érheti, hogy itt nemcsak a pecásokat, de a fürdőzőket is szívesen látják. Természetesen ezen a szombaton tőlük nem messze, a versenyre fenntartott lezárt részen volt nagyobb élet. Reggel kilenckor minden csapat felsorakozott a sorshúzásra, majd a versenyzők elosztása, a helyfoglalás következett.

Az önkormányzat, a rendőrség, a Guten Morgen Soroksár Facebook-csoport, a Molnár-sziget képviseletében induló csapatok szépen helytálltak, még ha a szerencse az idén az önkormányzat csapata mellé szegődött is, hiszen nem sokkal a kezdés után az etetés kifizetődött a pole pozíciót elfoglaló társaságnak. Bodó János egy tizenhét kilós ponttyal erősen indított, nem sokkal utána Geiger Ferenc polgármester fia, Domi emelhetett ki egy majd tizennégy kilós halat a hálóból.

A végeredmény a várakozásoknak megfelelően alakult, az önkormányzat csapatáé lett a győzelem, ötvenöt kilogrammot sikerült összepecázni, második helyen végzett a Molnár-sziget csapata, ők huszonkilenc kilót tudtak a hálóba terelni, míg a dobogó harmadik fokára a soroksári rendőrörs hármasa állhatott fel tizen­nyolc kilónyi kifogott halért.

Geiger Ferenc: Ez a huszonkettedik vagy huszonegyedik verseny, a gyerek még nem is élt, amikor elkezdtük. Ő most tizenhét éves, de már kétévesen részt vett a megmérettetésen. Megfertőztük: a Balatonon egy kis spiccbotot adtunk neki, és onnantól nem volt megállás. Szerencsénk, hogy a tó Soroksárhoz tartozik. Nagyon jó kapcsolatom van a tulajdonossal, sokat segítettünk neki, mert ez tsz-terület volt – a szüleitől vették el annak idején –, tagi földként visszakapták később, de ahogy ez általában jellemző, a fiatalok már nem mezőgazdasággal akartak foglalkozni, egy horgásztavat álmodtak maguknak. Ezen a környéken nagyon sok ilyen tó van, mert olyan a terület, hogy ki tudták bányászni először a homokot, majd a sódert. Hogy végül ez a tó létrejöhessen, a bányakapitányság engedélye kellett – a mi közbenjárásunkkal. Az idén tizenhét csapat indult, különböző társadalmi szervezetek, cégek gárdái, van csapata az önkormányzatnak, a civileknek, a nagybani piacnak, a Proterminál Kft.-nek, a Vajda papírnak, szóval minden nagyobb soroksári cégnek, hiszen ők nemcsak mint résztvevők, hanem mint szponzorok is részt vállalnak ebben. Eleinte 8-10 csapattal kezdtük el, mostanában 15-20 szokott lenni. Az idén többre számítottunk, de volt, akit a nagy meleg elriasztott. A vége felé a tónak most valamiért nem ment annyira, pedig azt hinné az ember, hogy ott a jobb. A mi helyünk az egyes volt, a legközelebb a strandhoz, azt gondoltam, hogy a fürdőzők mellett nem jön majd semmi, de mégis. Hát kell ehhez a szerencse is.

BNM


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások