Itthon

Publikálva július 23rd, 2019 | által Hello_Soroksar

Idén is felvonultak a Holbig ifjak

A Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat az idén is megrendezte a Holbig ifjak felvonulását. Az eseményre, amelyen az egykor híres Holbig vendéglőből induló iparosok felvonulását idézték meg a soroksári fiatalok, június 23-án került sor.

Sokszor van úgy, hogy ha a hagyományainkat meg akarjuk őrizni, hozzá kell kicsit igazítani korunk adottságaihoz. Soroksárról mára eltűntek az iparoslegények és a híres Holbig-féle vendéglőt is csak régi fotográfiákon láthatjuk, de hála a sváb leleménynek, a szokás ma is él. Az iparosok helyett ma a fiatalok mutatják meg magukat Soroksár utcáin, és a Holbig-vendéglő helyett a menet egy-egy lányos háztól indul. Idén a Stark-házat érte a megtiszteltetés, onnan mentek a fiatalok a Hősök terére, az első világháború áldozatainak tiszteletére állított emlékműhöz. A koszorúzás után a felvonulás a Táncsics Mihály Művelődési Házban ért véget, ahol az ifjúság késő estig rophatta a polkát.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások