Sport

Publikálva július 8th, 2019 | által Hello_Soroksar

Ha május, akkor gyermeknap és mozgás

Ha május, akkor gyermeknap, ha gyereknap, akkor mozgás és játék. A soroksári Decathlon áruház gyermeknap alkalmából két rendezvénnyel is készült a kerületi és a környékbeli kicsik és a szülők legnagyobb örömére.

Május 15-én az áruház munkatársa, Patakiné-­Zsíros Anikó szervezésében második alkalommal rendezték meg a Kéz a kézben egy mosolyért napot.

„Tavaly indítottam el a Kéz a kézben programot, ez az én kis agyszüleményem. Mozgáskorlátozott gyerekekkel volt az első, amit az idén az értelmileg sérülteknek rendeztük. Nem reklámnak szánjuk a dolgot, hanem ténylegesen jót akarunk tenni. Ez egy olyan helyzet, amiben mindenki csak nyerhet. Az idén már tizenkét kolléga csatlakozott a kezdeményezéshez, őket érzékenyíti, a tizenegy gyerkőcnek meg elképesztő élmény. Sportversenyeket szerveztünk, a popsiriszálástól kötélhúzásig volt minden. Kaptak oklevelet, érmet, egyszóval egy kis szeretetcsomagot adtunk, és mindenki úgy ment el, hogy úristen, ez de jó volt. Az egyik nevelő – épp hogy elindultak – küldött egy SMS-t a buszról, hogy a srácok már most visszajönnének. Vannak más áruházakban is hasonló programok, Budaörsön például, de ez a sorozat kifejezetten ide tartozik. Lényegében az egész program célja, hogy »rányissuk« az ajtót az olyan emberekre, akikre senki nem nyitja rá, és hogy a nap végén mindenki egy kicsit boldogabban menjen haza” – mondta el lapunknak Patakiné-Zsíros Anikó.


Május 18-án szintén a gyerekeké volt a főszerep. Egész napos rendezvény keretében szinte minden sportot kipróbálhattak, amihez csak kedvük szottyant: teniszt, súlyemelést, focit, hokit, kerékpározást és taekwondót, amit színpadi bemutató keretében prezentáltak is a Budapesti Tigrisek növendékei. A fiatalság testi épségére a szülők mellett felkészült szakemberek vigyáztak.

Gyevi-Tóth Sarolta és testvére, Gyevi-Tóth Benedek a Budapesti Tigrisek növendékei. Benedek magyar bajnok, míg Sarolta súlycsoportjában második helyezést ért el a klub színeiben.
„Nem is emlékszem, mikor voltam kint először, de nagyon szeretem, hogy ennyi mindent ki lehet próbálni” – mondta Benedek. „Két éve voltunk először a decathlonos eseményen, nagyon szeretik a gyerekek, hogy ennyi mindent ki lehet próbálni. Itt főleg a drága eszközökre gondolok amiket az áruház biztosít” – tette hozzá a büszke apuka.A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások