Itthon

Publikálva június 27th, 2019 | által Hello_Soroksar

Soroksári Facebook-csoportok

A teljesség igénye nélkül néhány soroksári Facebook-csoport

A Soroksári Grassalkovich Kör helytörténeti oldalán főleg régi térképeket, tárgyakat, utcarészleteket, embereket ábrázoló fotókat láthatunk, kiegészítve a tagok hangulatos visszaemlékezéseivel. Kulturális események ajánlóit is olvashatjuk ezen az oldalon.
A 23. kerületi autósok csoportja a kerületi autós közösség építését tűzte ki célul. Oldaluk közlekedési információkról, dugókról, balesetekről tudósít.
A Soroksár nevű csoport – leírása szerint – azokról a soroksári emberekről szól, akik ezer éve nem látták egymást, valójában az oldal kiegészül a napi hírekkel, eseményekkel.
A Soroksári szülők egy része szintén csoportba tömörült. Itt a garázsvásár-híradástól a helyi fodrász keresésén keresztül a sportolási lehetőségek tárgyalásáig minden gyermekes családot érintő téma szóba jöhet.
Az Itt lakom: Molnár-sziget a szigetlakók csoportja. Fórum, ahol a szigetet érintő híreket osztják meg.
A majdnem hétezer tagú Guten Morgen Soroksár a legnagyobb csoport a kerületben. Az oldal „Soroksárról szól… soroksáriaknak…, de ha nincs hír…, irány a világpolitika… és a napi aktualitás!!!!!” – írja az admin a csoportleírásban. S valóban: képek, videók, mémek, hírek, álhírek, magánvélemények bármilyen témában. Politikai hozzászólások, kommentárok, különböző vérmérsékletű, stílusú emberek megnyilvánulásai, eltérő színvonalon. Amilyen a való élet. Néha malacviccek, „belsős” poénok a törzstagok között. A belső kör egy-két tucat hozzászólót jelent, a többiek ritkábban hallatják a hangjukat. Viszonylag hosszú pórázra vannak engedve a hozzászólók, adnak és kapnak hideget-meleget rendesen.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások