Majális a Molnár-szigeten

Óriási forgatag, sátorerdő, árusok hada fogadta a majálisra látogatókat. A Molnár-szigeti Tündérkertben a színes programok között kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a kedvüknek és életkoruknak megfelelő szórakozást. A gyerekek legnagyobb örömére az idén kisvonat szállította az újtelepieket a szigetre, bár a felnőttek is széles mosollyal az arcukon tekingettek ki az ablakon. Ottjártunkkor a nagyszínpadon éppen a Kisdunamente Toppantó Tánccsoport ropta, majd a Bojtorján Együttes foglalta el a színpadot, de május első vasárnapja lévén felköszöntötték az édesanyákat is.

Aki a szórakozást egybe akarta kötni a hasznossal, az ingyenes koleszterin- és csontsűrűség-vizsgálaton vehetett részt, vagy megtanulhatott újraéleszteni a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. Sokakat vonzott a Soroksári Kutyaiskola bemutatója, még többeket a kispályás labdarúgás és sokan kipróbálták az ünnepélyesen átadott futópályát is.

A civil szervezetek és pártok sátrai között sétálgatva pedig kellemesen csiklandozta az ember orrát a rotyogó húsok, kolbászok illata, lehetetlen volt nem megkóstolni itt egy svábpecsenyét, ott egy görög salátát, amott meg egy túrós rétest, amit aztán egy jó pohár sörrel, borral vagy fröccsel le is lehetett öblíteni.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások