Itthon

Publikálva május 1st, 2019 | által Hello_Soroksar

„Bese Feri számíthat rám!”

A őszi önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló Bese Ferencet támogatja a Civil Szervezetek és Személyek Egyesülete. Az okokról az egyesület elnökét, Soroksár polgármesterét, Geiger Ferencet kérdeztük.

– Polgármester Úr! Milyen megfontolásból döntött úgy a Civil Szervezetek és Személyek Egyesülete, hogy támogatja a független polgármester-jelöltként induló Bese Ferencet az önkormányzati választáson?
– Másfél hónappal ezelőtt hivatalosan is bejelentettem a civil szervezetek tagságának, hogy nem indulok az ősszel. Erre azért volt szükség, mert mi már 2018-ban meghoztuk a választásokkal kapcsolatos döntéseket, és akkor én lettem a jelölt. Miután azonban másképp döntöttem, a lehetőségeket végiggondolva úgy határoztunk, hogy Bese Ferencet támogatjuk. Fontos szempont volt, hogy nem pártjelöltként, hanem függetlenként indul, ahogy korábban minden alkalommal én is tettem. Pártjelöltet nem is támogattunk volna.
– Mik azok a kvalitások, tulajdonságok, amelyek ön szerint alkalmassá teszik őt arra, hogy városvezető legyen?
– Bese Ferenc 1994 és 1998 között alpolgármester volt Soroksáron. Ezalatt elvégezte az Államigazgatási Főiskolát, majd a Corvinus Egyetemen közgazdász diplomát szerzett, ezek fontos ismeretek ehhez a munkához. Úgy gondolom, egy kerületi polgármestertől mindenképpen elvárható, hogy felsőfokú végzettsége legyen, amely mindenképpen ad egyfajta alapműveltséget, egy koherens gondolkodási képességet. Hosszú ideig dolgozott is az államigazgatásban, a Honvédelmi Minisztériumban gazdasági vezető volt, tehát nem csak a könyvekből ismeri ezt a területet. Ezen túl pedig van egy olyan kapcsolatrendszere, nevezhetem lobbierőnek is, amely Soroksárnak segíthet a töretlen fejlődésben.

– Ha Bese Ferenc győz, nem lesz könnyű helyzetben, hiszen ön valahányszor elindult, mindig nyert, hat cikluson át vezette a városrészt. Mik a tervei? Szakít a közélettel, vagy az utódja számíthat a segítségére?
– Semmiképpen nem szeretném abbahagyni. Azt a szakmai tudást és tapasztalatot, kapcsolatrendszert, amit az elmúlt több mint két évtizedben felhalmoztam – hiszen egyetlen vagyok Budapesten, aki huszonöt éven át volt civil polgármester, – továbbra is Soroksár szolgálatába akarom állítani. Amíg tudok, addig segíteni szeretnék akár tanácsadóként, akár más módon. Bese Feri számíthat rám!


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások