Zene

Publikálva május 1st, 2019 | által Hello_Soroksar

Astor Piazzolla másképp

Astor Piazzolla neve ismerősen csenghet azoknak, akik szeretik a tangóharmonikát, és jó kapcsolatot ápolnak az argentin zenével. Ugyanilyen megkerülhetetlen itthoni zenerajongók körében David Yengibarian, az örmény származású tangóharmonikás, aki május 3-án, pénteken lép fel az Opus Jazz Clubban, (Budapest, IX. Mátyás u. 8.) este nyolc órától.
Természetesen Yengibarian zenéje nem írható le csak és kizárólag az argentin tangó mesterének stílusával. Yengibarian 1995-től Magyarországon folytatta zenei tanulmányait, túl van már öt saját lemezen, egyike a legkeresettebb jazz- és világzenei előadóknak itthon és külföldön egyaránt. Nehéz lenne beskatulyázni, hiszen az improvizatív modern jazz épp annyira nagy szerepet játszik zenéjében, mint az örmény hagyományok, a magyar folklór vagy éppen az argentin tangó feszes, forró ütemei.
Ezért természetesen nem ritka vendég a hazai zenei élet egyik központjának tekinthető Opus Jazz Clubban, mindazonáltal érdemes sietni az asztalfoglalással.


A szerzőrőlVissza a tetejére ↑
  • A szerkesztő

    Tegyük most félre a pártszimpátiánkat, és emlékezzünk vissza a Fidesz 2002-es választási szlogenére, ami így hangzott: A jövő elkezdődött. Miért volt annyira jó ez a plakát, ez a pusztába kiáltott szó? (A szlogen kelta kifejezés, jelentése pusztába kiáltott szó – a szerk.) Nemcsak azért, mert energikus és majd szétveti a bizakodás, az optimizmus, és mindenki azt gondol bele, amit akar, hanem mert az üzenete sem éppen utolsó. „Amit ma megértünk, felfogunk, elhatározunk vagy teszünk, attól nemzedékek jövője függ”, hiszen mindig az eljövendő nemzedék aratja le a jelen terméseit, mint ahogyan a múlt vetéseit a jelenkor takarítja be.      Tovább…

  • Archívum

  • Legutóbbi hozzászólások